Trenger du gode innredningsråd til sommerhuset, så er du garantert ikke alene. Hvert år pusser anslagsvis 150.000 nordmenn (tall fra hytteliv.no), opp hytter og fritidsboligene sine. Når det er sagt, er det mye av det samme som går igjen. Gode innredningsråd handler om så mangt, slik som hvordan du skal få det fint på badet til hvordan du skal få et funksjonelt kjøkken.

I denne teksten skal vi se på ting som kan gjøre uteområdet slik du vil ha det. Våre 4 gode innredningsråd handler om terrasser, verandaer og små laguner i hagen. La oss gå gjennom dette sammen.

Bygge først en terrasse

Sett i gang med en skisse for å se hvor stor terrasse dere skal ha. Tenk at du skal ha terrassens areal multiplisert med en faktor på X1,35 da dette vil være plass hvor du skal planere ut og legge duk. Kanskje skal terrassen også ha trappetrinn eller gjerder. Våre gode innredningsråd følger.

Sol og vindforholdene

Det kan hende sommerhuset ikke har terrasse ennå, og da er det smart å finne ut to viktige ting. Hva er den vanlige vindretningen og hvor kan du plassere terrassen i forhold til kveldssola. Det er ikke sikkert dette er ved den tiltenkte terrassedøra, så her må man tenke seg godt om. Det er kjedelig å alltid ha vinden rett i fjeset i skyggen av en stor grein.

Les om hvordan du kan pynte uteplassen eller hvilke møbler som passer best til terrasser.

Pynt med lys i lenker

Lys i lenker er fine tilbehør på terrassen på sommeren i skjærgården. Lysene fungerer som lyktene fra et fyrtårn og slår seg på når mørket faller på. Lysene tiltrekker seg fluer som du ellers ville ha fått rett i fanget. Lyslenker er flotte visuelle pyntegjenstander som gir en god atmosfære.

Velg møblement med kvalitet

Mange velger rotting eller flettet stråmøblement nå. Disse har høy kvalitet og er veldig komfortable. Det beste tipset for å holde den høye kvaliteten i hevd er å vaske dem jevnlig og la dem soltørke før man reiser hjem fra ferien. La de stå innendørs gjennom vinteren. Møblement som dette holder mange år dersom de ikke blir utsatt for alt for mye fukt. Derfor bør man enten kunne sette stoler og bord under tak når det regner eller ha mulighet til å sette dem innenfor dørstokken.

Lag et samlingspunkt

Det kan hende du egentlig vil ha terrassen for deg selv, men prøv å få det best mulig for mange. Et samlende bord kan være tingen som skal til, eller vakre rentbrennende bålpanner av stål. Pynt med pledd, puter og naturlig dekor som passer inn i omgivelsene. Et tips er maritimt siden du er ved skjærgården, men det er opp til deg.

Gode innredningsråd for en sommer i skjærgården

Hvordan du innreder handler mest om din komfort. Men det kan være lurt å velge noen av våre råd som vil hjelpe deg til å få et uteareal som du trives i. Dette kan gjøre at du trives bedre, bruker fritidsboligen mer og skaper gode minner for fremtiden. Gjør det enkelt og slik helst du vil ha det.