Er du en av dem som har akneproblem og føler deg utsatt for plagsomhetene, så kan vi hjelpe deg.

De beste av våre gode råd om sminke handler nemlig om sminke og ung hud i forandring. Et problem mange har er nettopp at sminken selv skaper akne, og derfor trenger du å finne ut av hvilken sminke som ikke gir slike utslett.

Hvilke produkter er ikke-komedogent? Hva slags sminke bør man unngå? Kan sminke forårsake mer akner og kviser i ansiktet?

Vi er her for å besvare slike spørsmål og gi deg gode råd om sminke.

Det er en rekke faktorer som man må tenke på når man skal sminke seg. Er det usunt? Kan huden ta skade av det? Og hvordan kan jeg sminke meg som en profesjonell?

Noen grunner til at akne oppstår

Det er selvfølgelig naturlig at du får akner, fordi dette er en naturlig del av det å være ung. Selv kvinner i 40-årene kan få akne, så det er ikke rart om du har det.

Og er det slik at du ikke fjerner sminken etter en tur på byen, da vil du mest sannsynlig få tette porer og dannelsen av akne forekommer.

Dersom du i stedet bruker en myk klut som du vasker ansiktet med på kvelden eller en veldig myk rensekost, da kan du slipe unna problemet. Et av våre gode råd om make-up er å alltid huske å fjerne den om kvelden. Det gir deg mindre sjanse for å få problemer med akne.

Visse typer sminke kan også gjøre at huden fortere blir uren. Det er ikke helt naturlig hva som gir mer akne, og dette kan du dra lærdom av. En av våre gode råd handler nemlig om sminke som har ingredienser du får akne av.

Hvordan forebygge akneutsatt hud best

Riktig hudpleie er viktig for å de med akneutsatt hud. Bruke en skånsom ansiktsrens og eks folierende skrubb som inneholder salisylsyre.

Er ikke-komedogen sminke bedre enn andre?

Du har kanskje aldri hørt om ikke-komedogen sminke før. Denne typen sminke har under påskudd av å være aknehemmende, fått et stort oppsving de siste årene. Men det foreligger ingen anerkjent sak studie som tilsier at den er bedre mot akne enn annen sminke.

Andre mener at man skal vurdere risikoen for akne selv om man bruker såkalt oljefri sminke. Mange føler at huden likevel kjennes fet ut. Dessuten er ikke oljer i seg selv grunnen til kviser, derfor hjelper det heller ikke å tro at oljefri sminke skal hjelpe deg.

Ikke kjøp denne sminken om du har akneutsatt hud i fjeset

Dersom du bruker alkoholbaserte sminker, det er først da du virkelig utsetter huden din. Dette gode rådet om sminke gjelder for alle typer hud. Men det er ofte de som allerede har fet hud som får de største problemene. Derfor er det ytterst viktig å unngå slike kosmetikkprodukter.

Unngå tykke sminkeprodukter som krem, Foundation, blyanter. Selv om det er fristende å bruke slikt utstyr, er det ikke lurt. Det som er bra, er at det finnes gode alternativer til slike produkter som på en enkel måte dekker for kviser og ujevnheter.