Svært mange nordmenn foretrekker en såkalt kontinentalseng, som består av én eller to rammemadrasser på bein, en springfjærmadrass og til slutt en overmadrass. Denne type seng er en god del høyere enn tradisjonelle sengerammer eller en frittstående rammemadrass med bein. Det er selvfølgelig mange forskjellige grunnet til at kontinentalsengene er så populære, og det dreier seg om både praktiske og estetiske aspekter.

En komplett løsning for god sovekomfort

Til å begynne med har kontinentalsengen mange fine egenskaper når det gjelder å legge til rette for god søvnkvalitet. Det er selvfølgelig viktig, da sengens hovedfunksjon er å sørge for at du faktisk våkner utsovet og klar for en ny dag. Et menneske sover i gjennomsnitt over 25 år i løpet av livet, så det er viktig å legge til rette for god søvn. Du trenger altså ikke være urolig for egenskaper som påvirker søvnkvalitet, shop kontinentalseng med god samvittighet. Noen av de viktigste faktorene er:

  • Oppbyggingen med tre deler, rammemadrass, springfjærmadrass og overmadrass, legger til rette for både god støtte og riktig fasthet. De ulike komponentene kan kombineres på en mengde forskjellige måter, for å finne en miks som passer til akkurat deg.
  • Selv om en dobbeltseng av denne typen vanligvis har en felles springfjærmadrass, er den også i mange tilfeller delt i to internt – noe som gjør det mulig å tilpasse fastheten til de to delene individuelt. Det kan være gull verdt hvis det er ønskelig med to forskjellige fasthetsgrader på de to sidene av sengen.
  • En kontinentalseng er høyere enn mange andre senger, noe som kan gjøre det enklere å komme seg opp av sengen. Dessuten vil den høye konstruksjonen kunne oppleves som mer luftig, og mange foretrekker å sove litt høyere opp fra gulvet.

Oppsummert har kontinentalsengen mange fordeler, ikke minst når det gjelder fleksibilitet og muligheter for tilpasning og skreddersøm av en løsning som passer akkurat deg.

En flott seng med gjennomført design og stil

Det er også mange som synes at kontinentalsengen fremstår som mer gjennomført og flott sammenlignet med en enkel sengeramme eller frittstående rammemadrass. Kontinentalsengens forskjellige komponenter er selvfølgelig koordinerte når det gjelder både farge, materialvalg og tekstur – løsningen blir ekstra flott hvis den kombineres med en matchende sengegavl i samme serie eller design.

Populariteten til kontinentalsenger gjør også at det er mulig å finne mange alternativer av høy kvalitet, som er laget med gode naturmaterialer. De har selvfølgelig estetiske kvaliteter, men betyr dessuten at du får en seng som både er solid og holdbar, og dessuten puster godt og har gode fukttransporterende egenskaper.

Bruk av naturmaterialer vil dessuten gjøre sengen og madrassene gunstigere fra et bærekraftperspektiv. Det finnes til og med enkelte madrasser som er svanemerket, enda et bevis på at det er mulig å kombinere høy kvalitet, flott design og miljøvennlige løsninger. Når alle disse egenskapene dessuten er tilgjengelige i et format som mange nordmenn åpenbart setter stor pris på, da er det virkelig ikke rart at kontinentalsengene er populære. Dessuten er det mulig å handle ny seng på nett – og spare tid og penger.